Постинг
26.09.2022 23:20 -
Българска традиционна мусака
Автор: hristinkayaneva
Категория: Рецепти
Прочетен: 1461 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 26.09.2022 23:23
Прочетен: 1461 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 26.09.2022 23:23
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кайма - 500 гр.
- картофи - 1500 гр.
- лук - 100 гр.
- моркови - 50 гр.
- чушки - 70 гр. червени
- домати - на кубчета от консерва 3 с.л.
- магданоз - пресен 4 - 5 стръка
- олио - 40 мл.
- червен пипер - 2 с.л.
- черен пипер
- сол
- ЗА ЗАЛИВКА
- кисело мляко - 400 гр.
- яйца - 2 бр.
- брашно - 2 с.л.
- сол
- ЗА СЕРВИРАНЕ
- кисело мляко
- НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган. Бъркайте постоянно, за да се раздроби добре каймата и да стане на трохи. Окусете с червен, черен пипер и сол.
Нарежете обелените картофи на кубчета и ги сложете в средно голяма тава. Сипете каймата. Разбъркайте добре и налейте гореща вода, колкото да се покрият картофите.
Гответе в гореща фурна на 200 градуса до омекване на картофите. Добавете доматите и наситнения магданоз. Гответе още около 10 мин.
Направете заливката като разбиете добре яйцата с млякото и брашното. Сложете щипка сол и полейте равномерно мусаката.
Печете в средата на фурната само на горен реотан до запичане на заливката на мусаката.
Сервирайте с лъжица или две кисело мляко.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1
Архив